Välkommen att vandra runt kring våra leder, eller ta ett dopp i det blå!

Tänk på att inte lämna skräp i vår natur, lämna platsen så som du själv vill hitta den.

Tack för att du tar hand om vårt Bua!

Promenadstigar!

Vi har tre uppmärkta gångstigar som tar dig runt i skogen, bland klippor och med otrolig natur. Nedan karta visar dessa och håll muspekaren över numren för att få mer information.

Bad, hav och stränder!

I Bua är det aldrig långt till havet. Här nedan har vi märkt upp de badställen som finns. Håll muspekaren över numren för att veta mer.

1
2
3
4
1

Gula slingan

En fin slinga som är 1,55 km lång, lite skog lite hav.

2

Blåa slingan

En liten utökning på 770 meter till den gula.

3

Röda slingan går längs klippor och havet, kan vara lite jobbig för de äldre men en fin havsnära känsla utlovas! 1,45KM

4

Motionslinga, bra för motionärer som är elbelyst. Fin skog att promenera i också.

1
2
3
4
5
6
1

Båle Beach – familjevänlig långgrund sandstrand med härliga sanddyner. Sommartid finns beachvolleybollnät uppsatt på stranden. Lekplats, toaletter, krabbfiskevänliga stenar i havet.

2

Hamnpiren Bua Hamn – på utsidan yttersta piren finns två badstegar. Den inre där det är lite grundare och den yttre där det något djupare. Strax utanför den yttre badtrappan finns sommartid en populär badflotte att simma ut till.

3

Fyren – Ett stenkast från Krokstads Fyr ligger en familjevänlig sandstrand med strandkål, vresros och strandtrift som ger den där rätta somriga badkänslan. Badbrygga finns också för den som vill komma i lite enklare i vattnet. Toalett och grillplatser i närheten.

4

Klipporna utsidan Krokstad Fyr – ligg på varma klippor och njut av Buas vackra granit. Här finns en badstege för att enklare ta sig i och ur vattnet. Passa på och njut av en vacker obruten horisontlinje från klippan där fyren står.

5

Bua Strand – på vägen ner till Bua Strand slås man av häpnad av den fantastiska utsikten i toppen av Fiskeliabacken. En av Sveriges vackraste utsikter med vidsträckt horisont och utblick mot några av öarna som är starten på skärgården som börjar utanför Bua. På Bua Strand finner man ett flertal mindre badplatser att njuta av. Väl nere på området får man den där ö-känslan.

6

Sanddamm – en fin mindre familjevänlig sandstrand i skyddat läge strax sydost om själva samhället. Man tar sig dit via Bua Bygata och vidare in i gamla Bua. Här finns även en liten privat båthamn. Välj att solabada på gräsmatta, sandstrand eller klippor.